Zwarteweg 10, 8181 PD Heerde huisvangebed@ywam.nl

Terugblik op ontspannen creatieve zomercursus

Wat was het weer een mooie week met 16 deelnemers, die dit jaar voor het eerst i.v.m. Covid-19, allemaal een eigen tafel hadden om op te werken. De start was met klei, voor sommigen een product, dat ze zich alleen nog van de basisschool konden herinneren. Op dinsdagmorgen bood Henriët Gosseling allerlei vormen van ‘schilderen’ aan, zonder een kwast. Vooral het verven met een ballon was favoriet. ’s Avonds gaf Brechtje Slob een workshop over ’thuisvoelen’, – een collage op een stuk karton, dat met ’thuis’ had te maken. Woensdag liet Jacolien Tollenaar de mensen schilderen vanuit het verhaal van de vrouw die Jezus’ voeten waste met haar tranen, het thema was nu ‘Dichtbij’. Donderdag werkte men vanuit het thema ‘Kroon’ en verder kon men die dag en de vrijdagmorgen de gedroogde klei bewerken en andere dingen afmaken.
De climax van de week is altijd het luisteren naar elkaars verhalen, als iedereen de ruimte krijgt iets over een aantal kunstwerken te vertellen.

Na deze vertelronde ging iedereen opnieuw de Thomas a Kempis Meditatiehof in, om al wandelend langs verschillende gebedsstations te gaan. Op dinsdag en donderdag zijn we met een tijd van aanbidding in deze hof begonnen. Hier was het wel mogelijk om de Schepper in Zijn schepping met vrolijke stem te prijzen onder begeleiding van gitaar en viool.

Op 21 november is er een creatieve dag gepland, als de omstandigheden blijven, zoals het nu is. Dus heb je zin gekregen om ook creatief bezig te zijn na dit verslag, meld je dan aan via huisvangebed@ywam.nl